De Bunker is klaar...

“Bunker, wat is dat dan ???”, hoorde ik een aantal mensen vragen: Nou, tot september 2017 had Aquilo de beschikking over een betonnen berging. Een donkere, kille, vochtige ruimte met muizen en pissebedden, die al gauw de bijnaam ‘De Bunker’ kreeg. Dat was het materiaalhok van het voormalige openluchtzwembad (onder de hoge duiktoren). Daarna werd het door Aquilo ontruimd, het gebruiksrecht ging terug naar de Parkhal. Aquilo had dus een nieuwe berging nodig.                                                  

 

De Accommodatiecommissie ging aan de slag! Die besloot een berging te bouwen tegen de noordwand van de kantine aan. In een gesprek met de gemeente, februari 2019, hoorden we dat voor deze berging geen vergunning nodig was. Maar hoe bouw je zoiets? John Maan vond na lang zoeken een Duits bedrijf  dat een berging op maat voor ons wilde maken. Nog dezelfde maand werd met dit bedrijf de definitieve vorm vastgesteld en de bestelling getekend. De levering van een bouwtekening in april en van de berging in juni werd helaas niet gehaald. Maar op 5 augustus sprong John Maan (terriër), na vele contacten met het houtbedrijf een gat in de lucht! Het complete bouwpakket werd afgeleverd bij het Noorderhonk!

De werkzaamheden konden beginnen! Op 8 augustus het inrichten van de bouwplaats, daarna de bekisting plaatsen en de fundering storten.

Het leukste was natuurlijk de opbouw van de berging: Een soort puzzel!

Op 20 augustus bereikten we het hoogste punt, dat we, met de Aquilo-vlag in top, hebben gevierd.

 

Daarna hebben we het dak erop gezet en op zaterdag 7 september werd de dakbedekking aangebracht. We hadden toen een maandlang heel veel uren gemaakt en we werden een beetje moe. Zodoende hebben we op een wat lager (pensionado)tempo doorgewerkt.

  

Maar er moest nog heel wat gebeuren. Een betontegelvloer aanbrengen, de betegeling rondom de berging op juiste hoogte en afschot leggen, de hemelwaterafvoer aansluiten en elektriciteit installeren vanaf de meterkast (in de kantine). Ook werden er twee radiatoren geplaatst om de berging, in de ijzige Nederlandse winters,  vorstvrij te houden. Tenslotte zijn nog stellingen geplaatst en: De kast in de kantine is aangepast voor de kledingverkoop. Margriet is daar erg blij mee: Ze heeft thuis nu veel meer kastruimte.

Hiernaast zie je hoe het bouwteam op 29 oktober de bouw symbolisch afsluit en de berging in gebruik neemt door het naambordje aan te brengen boven de toegangsdeur. ‘De Bunker’ is klaar! Iedereen die, op wat voor manier dan ook, geholpen heeft ‘De Bunker’ te realiseren:

HARTELIJK BEDANKT!

 

Hein Messchendorp.

(Op de foto mist Albert Leeraar)

Nieuws overzicht