Opstapcursus 2017 in geheel nieuwe stijl

Wat is de opstapcursus?
Elk jaar organiseert AV Aquilo uit Winschoten een hardloopcursus voor de startende of beginnende loper. Tijdens onze 10-weekse cursus worden handige tips gegeven door ervaren gediplomeerde Atletiekunie-trainers over het hardlopen en aanverwante zaken. Onze opstapcursus bestaat uit 15 trainingen in en rond het Stadspark of Rosarium. Naast de 15 trainingen geven wij 5 trainingen mee die je zelfstandig en op een verantwoorde manier kunt uitvoeren. Na 10 weken kan je ca. 20 minuten achtereen hardlopen, zonder te wandelen!

Voor wie?
Wil je heel graag starten met hardlopen of ben je net begonnen met hardlopen, dan is onze opstapcursus juist voor jou bedoeld! Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen om bij ons te kunnen starten. Een positieve instelling en de wil om lekker te gaan sporten is voldoende om mee te gaan doen!

Wanneer?
De opstapcursus begint op zaterdag 8 april om 9.00 uur in het Noorderhonk, de thuisbasis van Atletiekvereniging Aquilo aan de Bovenburen 110 in Winschoten. De eerste 5 weken worden de trainingen gegeven op zaterdagochtend. Na 5 weken wordt er een tweede training toegevoegd die waarschijnlijk op de dinsdagavond zal worden gegeven.

Wat kost het?
De kosten voor de opstapcursus bedragen €25,00 per persoon voor 10 weken hardloop- plezier. Dat is slechts €1,25 per training!

Moet ik me aanmelden?
Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden. Kom gewoon op 8 april ’s morgens om 9.00 uur naar het Noorderhonk!

Vervolg
Na onze opstapcursus zijn er verschillende mogelijkheden om verder te trainen. Aquilo biedt voor alle lopers passende trainingen aan met verschillende doelen. Na onze opstapcursus is het bijvoorbeeld mogelijk om door te gaan trainen om een keer mee te doen met de 4 Mijl van Groningen (6,4km) of lijkt de RUN van Winschoten (10km) je wat. Of gewoon voor de gezelligheid en om gezond en fit te blijven! Alle mogelijkheden worden tijdens de opstapcursus toegelicht en uitgelegd door de trainers.

Graag tot ziens bij de start van de opstapcursus!

Namens alle trainers en assistent-trainers van AV Aquilo.

One thought on “Opstapcursus 2017 in geheel nieuwe stijl

Comments are closed.