31e Internationale Schortenser Jever-Fun-Lauf

Zaterdag 19 augustus zijn we vanuit Aquilo met maar liefst elf deelnemers en twee supporters afgereisd naar Schortens.

Schortens is een plaatsje in Noord Duitsland vlak onder Willemshaven en hier wordt ieder jaar de Internationale Schortenser Jever-Fun-Lauf gelopen.
De Jever-Fun-Lauf bestaat uit een kidsrun in verschillende leeftijdscategoriën, een vijf kilometer loop, een 10 kilometerloop en een loop over 10 engelse mijlen (16,1 km).

Al onze deelnemers waren ingeschreven voor de 10 kilometerloop die ’s middags om vijf uur van start zou gaan.

Na een autorit van bijna anderhalf uur kwamen we aan bij de omkleedruimtes, maar eerst moesten natuurlijk de startnummers worden afgehaald vanaf het stadshuis. De kidsrun was inmiddels in volle gang en het was al lekker druk rond het finishterrein. Op het moment dat iedereen was voorzien van zijn startnummer en het eventueel bestelde loopshirt konden we weer samen terug, om ons te gaan voorbereiden op de loop. Toen iedereen eenmaal in het prachtig Aquilo geel was gehesen hebben we samen in het aanwezige klimtoestel een groepsfoto gemaakt. Inmiddels was het tijd om langzaamaan te beginnen met de warming-up. Met zijn elven liepen we langs het parcours waar een gezellige drumband opzwepende muziek aan het spelen was. Vervolgens gingen we richting het finishterrein, waar de speaker ons reeds herkende. “Da sind die leute von Aquilo”, werd er al omgeroepen. Met z’n allen naast elkaar dribbelden we richting de start terwijl de lucht steeds donkerder werd. En natuurlijk nog voor we bij de start waren aangekomen barstte de bui al los.

Bij de start was het al een drukte van jewelste, bijna 900 lopers hadden zich ingeschreven voor deze loop. Nadat het startschot had geklonken ging de hele meute snel van start voor hun twee-en-halve ronde door Schortens. Het eerste deel van het parcours liep eigenlijk een beetje af, vervolgens ging je door het centrum heen over een soort van keitjes waarna je vervolgens weer over een brede asfaltweg vals plat omhoog ging richting de start. Een leuk rondje over brede wegen, met weinig bochten. Overal langs het parcours stonden wel mensen aan te moedigen, al was dat misschien een beetje minder dankzij de overtrekkende regenbui.

Toen al onze kanjers eenmaal binnen waren en de welverdiende medaille in ontvangst hadden genomen gingen we ons snel douchen om ons op te maken voor de prijsuitreiking. Op het finishplein was een groot podium waar prijzen werden uitgereikt voor de beste drie deelnemers in alle leeftijdscategoriën.

Voor AV Aquilo was het een ware prijzenregen:

Een 3e plaats bij de W30 voor Sharon Naut
(pas net begonnen via de opstaptrainingen van dit jaar),
een 1e plaats voor Janke van der Laan bij de W40,
een 1e plaats voor Dennis Haak bij de M35,
een 2e plaats voor Jeroen Smith bij de M40,
een 1e plaats voor Jan Verwoert bij de M50,
een 3e plaats voor Koos Stadlander bij de M55
en een 2e plaats voor Herman Morriën bij de M60.

 
Kortom een hoop gejuich voor onze helden.

Naast de persoonlijke prijzen werd er ook nog gekeken naar de beste teamprestatie, en daar stond onze AV Aquilo maar liefst op de 1e plaats!!!

Na de prijsuitreiking zijn we met z’n allen naar de plaatselijke Pizzeria gegaan waar we met elkaar al onze eigen persoonlijke belevenissen van de loop nog eens samen hebben doorgenomen. Natuurlijk onder genot van een lekker Italiaans hapje en een drankje. Tijdens het eten werd onze trainer Jan Verwoert nog in het zonnetje gezet voor zijn tomeloze inzet, het feit dat hij altijd voor ons klaarstaat (zowel op de training als ook als masseur) en zijn wedstrijdbegeleiding.

Alles bij elkaar genoten van een heerlijke dag met z’n allen, lekker gelopen, elkaar aangemoedigd samen gegeten en samen onze successen gevierd…in één woord fantastisch!